Hey !

Astăzi am revenit cu o nouă postare, despre o carte genială şi câteva motive să o citiţi şi voi ! Cartea se numeste Bird Box: Orbeşte, apărută la editura Leda Edge şi scrisă de Josh Malerman. 

Această minuntă carte o puteţi găsi pe site-ul: https://carti-beletristica.ro/

Un site cu preturi foarte bune pe care vă recomand să intraţi !

Cartea:https://carti-beletristica.ro/bird-box-orbeste-nu-pierde-din-vedere-supravietuirea

Alte cărţi interesante: https://carti-beletristica.ro/bestseller

În lume a apărut un virus letal: dacă îl priveşti poţi să înnebuneşti  şi să te sinucizi.

Într-o zi, Malorie, o femeie însărcinată şi sora ei, au început să ia câteva măsuri de siguranţă, dar sora lui Malorie a avut un moment mic de neglijenţă, care i-a adus moartea.

Astfel, Malorie porneşte în căutarea unui adăpost sigur, pentru ea şi viitorul ei copil.  Ajunge sa fie închisă într-o casă împreună cu alţi oameni, persoane cu caractere şi gândiri diferite, pentru care singurul ţel era supravieţuirea prin orice mijloc.

Îşi face câţiva prieteni noi , dar şi câţiva duşmani şi ţine minte

NU POŢI AVEA ÎNCREDERE ÎN NIMENI !!!

  1. Trecut şi prezent

Cartea este scrisa din mai multe perspective:

Malorie cea de acum, cu doi copii pe cap, care încearcă să găsească un loc mai bun pentru ei, un loc în care nu trebuie să poarte bentite la ochi pentru a îi proteja. Caută un loc unde  copii să îşi poată trăii copilăria normal: să se joace, să învete, nu doar tehnici de supravieţuire, să ştie că nu au de ce să se teamă. Determinată de acest lucru, Malorie porneşte împreună cu cei doi copii, cărora nu le – a dat nume, pe care îi numeşte simplu, doar Fată şi Băiat, într-o aventură pe apele învolburate ale râului din apropierea casei, unde dau de multe pericole.

Oare vor găsi acest loc unde pot să fie liberi ?

O altă perspectivă este cea a lui Malorie de acum 5 ani, de când era însărcintă şi blocată într-o casă împreună cu alţi străini. Este interesant să afli ambele fire ale povestirii.

2. Filmul

Un motiv bun pentru a citi cartea Bird Box este pentru a o compara cu filmul şi a găsi diferenţele dintre cele două. Eu am făcut acest lucru, iar din puctul meu de vedere,  cartea bate întodeauna filmul ! Totuşi, e interesant să vezi cum şi-a închipuit regizorul personajele şi să le comparaţi cu cele făurite de voi în imaginaţie !

3. Personaje pline de mister

Fiecare personaj din carte are un secret. Viaţa multora dintre ei a fost plină de lucruri şi momente neplăcute,  care le-a creeat caracterul,  la fel ca şi viata lui Malorie.

Malorie cea din prezent ştie cât de periculoasă este viaţa şi a învatat cum trebuie să işi instruiască copii, pentru a – i fi de folos, iar modul ei de a spune povestea este unul de-a dreptul captivant.

Sper să vă placă şi sper că v-am convins să cumpăraţi cartea şi să o citiţi !

Spor la citit !