Multe lucruri se pot schimba într-o săptămână, acest lucru îl aflăm din cartea  “7 zile” de Eve Ainsworth. Chiar și agresorii pot deveni victime, atunci când totul se întoarce împotriva lor.

Cartea o are ca personaj principal pe Jess, o fată care nu prea se adapta la școala ei din cauza greutății sale. Pe cealaltă parte a poveștii o avem pe Kez, o fată perfectă, cum ar spune mulți, dar cu o viață nu chiar atât de roz. Ea dorește să se facă remarcată prin jignirile pe care i le adresează lui Jess și chiar îi face plăcere să o chinuie.

Cartea este împărțită în 7 zile, iar fiecare zi este povestita din două perspective: cea a lui Jess si cea a lui Kez.

În fiecare zi Jess se confruntă cu jignirile pe care le primește, cu o viață săracă și o familie destrămată. Însă si Kez are o viață grea: are un tată violent, prieteni care nu țin la ea și multe probleme la școală.

În pauze, Jess stă alături de Phillip, un băiat silitor dar singuratic cu care se întâlnește la bibliotecă pentru a nu da ochii cu Kez și prietenele sale: Marnie și Louis. De la un timp iubitul lui Kez, Lyn incepe să stea de vorbă cu Jess, deoarece se cunoșteau din copilărie. Însă acest lucru îi face viața un calvar lui Jess și se ajunge la lucruri grave.

Dar cât de multe se pot schimba intr-o săptămână atunci când de la o zi la alta Kez se simte tot mai amenițată de faptul ca Jess si Lyn vorbesc și oare un bully se poate schimba? Toate răspunsurile le puteți afla citind cartea “7 zile”, care pe mine m-a impresionat profund prin mesajul transmis.

Mie mi-a plăcut acestă carte deoarece arată realitatea zilelor de azi pe care mulți dintre noi o trăim în fiecare zi și aflăm povestea din ambele perspective, astfel încât putem să aflăm ambele povești și să tragem propriile concluzii, fără să judecăm. Este adevărat, societatea din zilele noastre pune foarte mult accent pe aspectul fizic, fără să se mai gândească la esența fiecăruia și la sufletul pe care îl are. Poate după ce vom lectura această carte, vom învăța mai multe și vom știi cum să ne purtăm diferit, fără să judecăm și fără să tragem concluzii pripite. Avem parte aici de o adevărată lecție de viață și vă rog să fiți atenți la fiecare detaliu și să încercați să învățați ceva din mesajul transmis.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0