“Fantasy pur românesc”, asta definește cartea “Lumina lui Trodheim”, primul volum al seriei  Vicontele Verenței Pierdute, scrisă de Laura Știrbu și aparută anul acesta la editura Quantum.

Cartea îl are ca personaj principal pe Iustinian Mojic, un baiețel de 10 ani, care dorește să ajungă Zburător când va fi mare așa că ajutat de unchiul său Boromir se antrenează zilnic.

În același timp aflăm și povestea Lilianei Venin, o elevă model de la SanteVel care excelează in tot ce face. La începutul carți aflăm ca ea și prietenii ei, ajută un mare criminal Vincențiu Leopod să evadeze din închisoarea de mare securitate in care era închis, iar motivul trebuie să îl aflați voi.

Când Boromir află că a evadat începe să se comporte ciudat și îl trimite pe Iustinian la școala de magi si vrăjitori SanteVel unde acesta este în siguranță.

Drumul până acolo e foarte primejdios, dar îi apar în cale mulți prieteni dornici să îl ajute, dar își face si câțiva dușmanii.Finalul cărții este unul care te face sa vrei să citești cât mai repede și următorul volum ce va apărea luna aceasta la Gaudeamus.

Stilul autoarei Laura Știrbu este unul foarte alert care te face să vrei să citețti totul cât mai repede. Începutul cărții a fost puțin plictisitor, dar eu zic că această carte merită 5 stele din 5 pe Goodreads.

„Lumina lui Trodheim” este o carte ce merită citită de orice copil sau adult fiindcă va fi captivat de minunata și interesanta poveste a lui Iustinian și a prietenilor săi.