Cartea “Furthermore” scrisa de Tahereh Mafi este o carte plină de culoare, magie și aventură care va captiva orice copil sau adult ȋncă de la primele pagini.

Cartea urmărește povestea lui Alice Queensmeadow, o fetiță cu părul și corpul fără culoare care se adaptează destul de greu ȋn Ferenwood, locul ȋn care trăia, un loc plin de culoare, voie bună și magie.

La 12 ani fiecare copil ȋși etala talentul ȋn fața unui juriu care apoi ȋi dădea o misiune – misiune care devenea scopul lui in viață. Alice susținea tare și răspicat că talentul ei este dansul, dar acesta nu era ceva spectaculos. Adevăratul ei talent se găsea pe interior și doar citind cartea il puteți afla și voi.

Nu cu mult timp ȋnainte de probă, Alice face cunoștință cu Oliver, un baiat foarte mincinos care avea talentul de a face oamenii să creadă orice spune. El ȋi face propunerea să ȋl ajute ȋn terminara misiunii lui, aceea de a-l gasi pe tatăl lui Alice care a disparut de mult. La ȋnceput  fata nu acceptă propunerea lui, neștiind care e misiunea lui Oliver. Alice ȋși prezintă talentul ei și primește cartonasul cu nr. 0. Fiind dezamăgită de cartonașul primit, Alice a crezut că nu a primit nici o probă  – o situație destul de rară ȋn Ferenwood – acceptă propunerea lui Oliver și pleacă ȋmpreună ȋn căutarea tatălui ei prin țărȃmul Furthermore.

Furthermoor este un țărȃm atȃt de magic, plin de șiretlicuri, ȋn care magia se folosește la orice pas și unde sunt reguli stricte. Ei se ȋntȃlnesc cu mai multe personaje răuvoitoare, dar și cu unele care ȋncearcă să ȋi ajute. Vă las pe voi să descoperiți dacă au reușit sau nu să ȋl găsească pe tatăl lui Alice și dacă au reușit să se ȋntoarcă ȋn Ferenwood.

Această carte mi-a placut destul de mult, are o acțiune pe fiecare pagină, dar finalul mi s-a părut prea scurt, parcă prea grăbit. Cartea s-a citit foarte rapid, iar stilul autoarei Tahereh Mafi este unul aparte și plin de culoare. Eu va recomand cu drag cartea “Furthermore”, nu veți regreta dacă o veți lectura.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0